טיסת העולים מצפון אמריקה של ארגון "נפש בנפש" בשיתוף הסוכנות היהודית, שתנחת בישראל הבוקר, יום חמישי, ה-19 באוגוסט, בישראל ובה 239 עולים חדשים מארה"ב ומקנדה, אינה טיסה שגרתית. כמחצית מנוסעיה, 103 במספר, הם תינוקות, ילדים ובני נוער מתחת לגיל 18. 56 מתוכם הם תינוקות וזאטוטים בגילאים 7 שבועות עד 5 שנים. לא לחינם זכתה הטיסה לכינוי "טיסת הילדים".
זוהי טיסת העולים המיוחדת השלישית והאחרונה לקיץ זה מצפון אמריקה. בטקס קבלת הפנים החגיגי שייערך לכבוד העולים בטרמינל 1 בנתב"ג ישתתפו מאות אורחים ומוזמנים וביניהם גם סגן ראש הממשלה והשר לפיתוח הנגב והגליל, סילבן שלום, שמשרדו השיק לאחרונה עם ארגון "נפש בנפש" פרוייקט מיוחד לעידוד קליטתם על עולים חדשים מהמערב בנגב ובגליל.
לדברי ארז חלפון, סגן יו"ר ארגון "נפש בנפש", שליש מסך כל העולים (כ-1,500 במספר) שעלו ויעלו השנה מצפון אמריקה הם תינוקות, ילדים ובני נוער עד גיל 18. "אנו שואבים סיפוק אדיר מעלייתם לארץ של מספר כה רב של ילדים ותינוקות. כל אחת ואחד מהם יגדל ויהפוך לישראלי לכל דבר ויתרום רבות למדינה. הם העתיד שלנו", ציין.
ארגון "נפש בנפש" הוא ארגון עצמאי ללא מטרות רווח אשר הוקם בשנת 2002 ע"י טוני גלברט, פילנתרופ ואיש עסקים יהודי מארה"ב, והרב יהושע פס במטרה להפיח חיים בעלייה לישראל ממדינות המערב . הארגון, אשר פועל בשיתוף עם הסוכנות היהודית וממשלת ישראל, העלה לישראל בשמונה שנות פעילותו למעלה מ-25,000 עולים חדשים מארה"ב, קנדה ואנגליה . ע"י התמקדות בהסרת המכשולים השונים שחווים עולים בתהליך הקליטה בארץ, "נפש בנפש" הצליח לא רק לעלות בצורה דרמטית את מספר העולים ממדינות אלה, אלא גם להבטיח את קליטתם בישראל . 98% מקרב העולים שעלו עם הארגון השתלבו בארץ בהצלחה.
עוד על הארגון באתר: www.nbn.org.il
לפרטים נוספים,
אריק פודר, דובר
03-7207915, 052-5820820
[email protected]