logo Close X  
  North America: 1-866-4-ALIYAH United Kingdom: 0800-075-7200 Israel: 02-659-5800  

Home | Contact | הבית | צור קשר

back to "In the News" / לחזור >
Haaretz israel news English
Published: 17 Elul 5769, טז' אלול תשס"ט, September 6, 2009
Link to original article

בקרוב ינחתו בארץ 91 עולים מארה"ב, כולם רווקים ורווקות
A flight will arrive from N. America with 91 Olim, all "singles"

העולים יגיעו ביום שלישי בטיסה מיוחדת. כל הצעירים מגיעים לישראל לבד ללא הוריהם

שלמה שמיר

 

ג'רמי מקובר, בן 23 מפלורידה, ביקר בארץ לראשונה ב-2002 ומאז חלם על עלייה. ביום שלישי הוא יעלה לישראל במסגרת "טיסת הרווקים והרווקות" במטוס אל-על שינחת מחרתיים (שלישי) בנתב"ג.

91 מתוך 204 הנוסעים במטוס הם רווקים ורווקות (57 נשים ו-34 גברים) שהחליטו לעלות לישראל לבדם.

מקובר, הדובר עברית רהוטה, סיפר ל"הארץ" כי בשבע השנים האחרונות, ביקר בישראל שמונה פעמים, "ובכל ביקור אהבתי לישראל ולישראלים גברה". הצעיר, שלמד יחסים בינלאומיים, שולט בערבית והשתלם באוניברסיטה בירדן, שואף להצטרף לשירות החוץ הישראלי. "אבל לפני כן אני מתכונן להתגייס לצה"ל", הוא מבהיר.

גם אלביה פישר, בת 23 מקונטיקט, תגיע לארץ ביום שלישי. פישר כבר התגוררה בישראל שנה וחצי והסיבה להחלטתה להשתקע בארץ, היא היכרותה עם צעיר ישראלי. "יש לי חבר בישראל", סיפרה. "הוריי מאושרים מהחלטתי לעלות", אמרה. אלביה מתכוננת ללמוד באוניברסיטת תל אביב.

"טיסת הרווקים והרווקות" שתמריא מנמל התעופה קנדי בניו יורק מחרתיים היא טיסת העולים הרביעית והאחרונה הקיץ, שיוצאת בחסות ארגון "נפש בנפש" בשיתוף עם הסוכנות היהודית.

קבוצת העולים תתקבל בנתב"ג בטקס חגיגי בהשתתפות יו"ר האופוזיציה, ציפי לבני. "נפש בנפש" הוא ארגון עצמאי ללא מטרות רווח, שמאז הקמתו ב-2002 העלה ארצה למעלה מ-22 אלף עולים מארה"ב, קנדה ובריטניה.

 

 



Israel: Beit Ofer - 5 Nachum Hefzadi • Jerusalem, 95484 Israel • Tel: 02-659-5800
North America: 42 East 69th St • New York, NY 10021 • Tel: 1-866-4-ALIYAH
United Kingdom: JNF House: Spring Villa Park • Edgware, Middx HA8 7ED, UK • Tel: 0800-075-7200
Copyright 2002 - 2009 Nefesh B'Nefesh. All Rights Reserved.

Nefesh B'Nefesh Legal Disclaimer - Click Here