טיסת הרווקים בנתב"ג (צילום: חדשות 2)
לכוחות הרווקים והרווקות בארץ מצטרפים היום 91 רווקים ורווקות עולים חדשים מארצות הברית וקנדה בגילאי 18 עד 30 פלוס, אשר הגיעו בטיסת הקיץ האחרונה של ארגון "נפש בנפש". את העולים קיבלו בשדה התעופה בטקס מרגש ראש הממשלה אהוד אולמרט, ח"כ ממפלגת קדימה יואל חסון וח"כ גלעד ארדן מהליכוד ולמעלה מ-800 קרובי משפחה, חברים ועולים ותיקים. "באתם למדינה הנהדרת ביותר בעולם", אמר אולמרט בטקס לעולים הנרגשים ובירך אותם על החלטתם לעלות ארצה. אולמרט ציין את חשיבות העלייה למדינת ישראל והדגיש את התרומה של העולים החדשים לאורך ההיסטוריה לחיזוק המדינה ואמר כי "היתרון הגדול ביותר שלנו הוא איכות אנשינו".
אך לא רק רווקים היו על הטיסה שכללה 235 עולים חדשים מצפון אמריקה, אלא גם משפחות, ילדים ו-18 צעירים אשר יתגייסו לצה"ל עם הגיעם. העולה הוותיקה ביותר בטיסה היא בת 86 ואילו העולה הצעיר ביותר, שבוודאי לא יזכור את התרגשות הטיסה, הוא תינוק בן שלושה חודשים.
אדם מאיר-דוייץ' בן 23 הוא אחד הרווקים שהגיע היום לארץ בטיסה של נפש בנפש. הוא סיים בארצות הברית תואר ראשון ביהדות ועברית, הגיע לארץ בשנה שעברה ללמודים בישיבה ולאחר מכן החליט השנה לעשות עלייה ולהתגייס לצה"ל כחייל בודד, הוריו נותרו בפילדלפיה. "אני מאוד, מאוד שמח להתגייס, זה כבוד גדול", סיפר בהתרגשות מאיר-דוייץ' במיוחד לחדשות ערוץ 2 באינטרנט. הוא עדיין לא יודע לאן יתגייס אבל מספר כי שמע דברים טובים על גולני.
מאיר-דוייץ' נולד בארץ, אולם בהיותו בן שנה עברה משפחתו להתגורר בארצות הברית. במהלך ילדותו הגיע פעם אחת לישראל לבקר את משפחתו ובבגרותו הגיע לטיול בן שבוע עם "תגלית". לפני שנה הגיע ללימודים בישיבה בארץ והתאהב, "תמיד הרגשתי שישראל היא המקום בשבילי", הוא מספר ומציין כי הוא מקווה שתהייה לו נחיתה רכה בארץ מאחר ויש לו חברים רבים בארץ. מגיוסו כחייל בודד הוא אינו חושש "יהיה מה שיהיה, אני יכול להסתדר, יש לי הרבה חברים שדואגים לי". משדה התעופה ימשיך מאיר-דוייץ' לירושלים, אל בית חבר ויחפש עבודה עד לגיוסו לצה"ל.
במהלך הקיץ הגיעו 2,000 עולים בחמש טיסות של נפש בנפש. בארגון מציינים כי הם דואגים להיות בקשר הדוק עם החיילים העולים, כמו גם עם שאר העולים החדשים. אולם לחיילים מקפידים בעמותה להצמיד משפחות מאמצות שיקלו על קליטתם בארץ ולשלוח להם חבילות שי בחגים.