נטשה ספרה לכתב נטוניוז, כי בתחילה, הוריה החיים בקנדה לא התלהבו מרצונה לעלות לישראל ולשרת בצה"ל, אולם לבסוף החליטו לתמוך בהחלטתה. ההורים, אלי וארטה שטרן, באו במיוחד מקנדה כדי להשתתף בטקס שנערך כאמור היום, בבית הנשיא.
יו"ר שותף של ארגון "נפש בנפש", השגריר לשעבר בארה"ב דני איילון אמר: "אנחנו בארגון נפש בנפש מאושרים וגאים בנטשה על קבלת הפרס. אבל בעיקר אנחנו גאים בה על רצונה העז לעלות לישראל ולהקים בה את עתידה. העלייה לישראל היא ללא ספק הדבר הכי נפלא שבו זכתה המדינה שלנו ב-60 שנותיה".
במהלך 6 השנים לפעילותו, ארגון "נפש בנפש" (ארגון ללא מטרות רווח) החייה מחדש את העלייה לישראל ממדינות המערב והביא כ-15,000 עולים חדשים מארה"ב, קנדה ואנגליה. ע"י הסרת המכשולים הכלכליים, הלוגיסטיים, התעסוקתיים והחברתיים שחווים עולים בתהליך הקליטה בישראל, ארגון "נפש בנפש" הצליח לא רק לעלות בצורה דרמטית את מספר העולים בשנות פעילותו, אלא גם להבטיח את קליטתם המוצלחת בארץ.
עוד על הארגון באתר: www.nbn.org.il